Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Šaltibarščiai yra tradicinis Lietuvos patiekalas – skaniausias receptas!

Ingridientai:

  • 4-5 vidutinių burokėlių
  • 4-5 vidutinio dydžio bulvės
  • 2 svogūnai
  • 2-3 agurkai
  • 1/4 vidutinio dydžio kopūstas
  • Šviežios petražolės
  • Rūgščiųjų pieno produktas (raugintas pienas arba kefyras)
  • Druska ir pipirai pagal skonį

Gaminimo procesas:

  1. Pirmiausia reikia paruošti daržoves. Nulupkite bulves ir burokėlius, nuplaukite ir supjaustykite juos į nedideles kubelius arba skiltelėmis.
  2. Užvirkite bulves ir burokėlius atskirai sūdytame vandenyje, kol jos bus minkštos.
  3. Per šalto vandens skystį, nulupkite ir sutarkuokite svogūnus, supjaustykite agurkus ir smulkiai supjaustykite kopūstą. Taip pat smulkiai supjaustykite petražoles.
  4. Į didelį dubenį sudėkite paruoštų daržovių gabalėlius: virtas bulves, burokėlius, svogūnus, agurkus ir kopūstą.
  5. Į daržovių mišinį supilkite rūgščiųjų pieno produkto (kefyro ar raugintų pieno) pagal skonį. Dauguma žmonių mėgsta gausiai įdėti kefyro, kad sriuba būtų tirštesnė.
  6. Gerai išmaišykite mišinį, įsitikinkite, kad visos daržovės yra gerai apdengtos pieno produkto.
  7. Pridėkite druskos ir pipirų pagal skonį. Daugelis taip pat prideda šiek tiek cukraus arba actu, kad sustiprintų rūgštumą.
  8. Patiekite šaltibarščius šaltai su šviežiomis petražolėmis ant viršaus.
  9. Prieš patiekdami, palikite sriubą šaldytuve maždaug valandą ar dvi, kad skoniai gerai susimaišytų ir šaltibarščiai šiek tiek atvėstų.
  10. Patiekite ir mėgaukitės šviežiu, gaiviu ir tradiciniu Lietuvos šaltu sriubos skoniu!

Šie šaltibarščiai yra puikus šaltas sriubos variantas karštai vasarai, pilnas sveikų daržovių ir rūgščiųjų pieno produktų, suteikiantis gaivaus skonio išbandytą lietuvišką patiekalą. Skanaus!

Ši svetainė naudoja slapukus, kad pasiūlytų jums geresnę naršymo patirtį. Naršydami šioje svetainėje sutinkate su mūsų slapukų naudojimu.