Ingridientai:
- 500g maltos jautienos arba vištienos
- 2 stambūs svogūnai, smulkiai pjaustyti
- 4 skiltelės česnako, smulkiai pjaustyti
- 2 stambūs pomidorai, smulkiai pjaustyti arba 1 skardinė smulkinto pomidorų
- 1 stiklinė skrudintų čili pupelių (juodųjų, raudonųjų arba mišrių)
- 1 stiklinė smulkiai pjaustytų žaliųjų paprikų
- 1 stiklinė smulkiai pjaustytų morkų
- 1 stiklinė smulkiai pjaustytų stiebų selerijos
- 1 stiklinė smulkiai pjaustytų žaliųjų pupelių
- 4 stiklinės vištų arba jautienos sultinio
- 1 stiklinė alaus
- 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
- Druska ir juodų pipirų prieskoniai pagal skonį
- 1 šaukštas miltelių cayenne pipirų arba čili miltelių (pagal skonį)
- 1 šaukštas maltos kmynų
- Šviežios petražolės arba šviežūs svogūnų laiškai, smulkiai pjaustyti, pabarstyti kaip garnyrui (pasirinktinai)
- Grietinėlė arba šviežios avokadų gabalėliai, kaip patiekalo papildymui (pasirinktinai)
Gaminimo procesas:
- Smaižykite maltą mėsą dideliame puode, kol ji tampa skrudinta. Nupilkite perteklinį riebalų kiekį, jei reikia.
- Įpilkite alyvuogių aliejaus į puodą, pridėkite svogūnus ir česnaką, tarkuotus pomidorus, čili pupelės, žaliosios paprikos, morkos, seleriją ir žaliąsias pupelės. Kepkite, maišydami, kol daržovės suminkštės.
- Įpilkite vištų arba jautienos sultinį, alų, cayenne pipirų miltelius, kmynus, druską ir juodąją pipirą. Sumaišykite gerai.
- Atvirkščiai mažinkite ugnį ir leiskite sriubai virti apie 45-60 minučių, kol skoniai subėgs ir sriuba pasidarys storesnė.
- Prieš pat patiekiant, patikrinkite prieskonius ir pridėkite daugiau druskos arba cayenne pipirų miltelių, jei reikia.
- Patiekite karštą čili sriubą puodeliuose, galite pabarstyti šviežiomis petražolėmis arba svogūnų laiškais, ir pasiūlyti kaip papildymą grietinėlę arba avokadų gabalėlius.
Šis receptas suteiks jums gausią, šiltą ir labai skanią čili sriubą, kurią galėsite mėgautis šaltuoju metų laiku arba bet kuriuo kitu metu! Skanaus!